paintballmonkey_final

Te afli pe cale de a participa la un joc de Paintball in cadrul unui eveniment sau al unei zile de nastere?

Prima experienta pe care o vei avea in privinta paintball-ului va fi una unica si memorabila. Cu toate acestea multi dintre noi s-ar simti in extrema dezavantajelor, din pricina compararii lor cu cei deja experimentati la acest capitol. Noi am ales sa iti impartasim 10 aspecte despre Paintball pe care oricare incepator le poate urma in vederea unei distractii pe cinste dar si a unei sigurante absolute.

  1.  Nu iti fie frica de Paintball

paintballmonkey_final

Lovitura unei bile de paintball poate sa te doara in momentul impactului, da, poate sa iti lase si o mica urma. Insa acestea dispar in decurs a cateva minute, iar tu vei fi dornic in a te intoarce in meciul de Paintball.

Multe persoane obisnuiesc a se ascunde dupa copaci in timpul meciului din cauza fricii, insa mai mult de atat, pierd toata distractia continuand in acest stil pe toata durata jocului de Paintball.

In felul acesta oferiti si avantaj atacatorilor de a va invada terenul. Inima-n dinti si ridicati markerul de paintball catre inamic! – este doar niste vopsea!

Daca ti mortis pe a nu simti mare lucru, asigura-te ca vei purta un strat de haine gros sub combinezonul de paintball si o pereche de manusi bune, chiar daca cel mai probabil te vei incalzi maxim!

 2. Tine masca pe fata pe toata durata jocului

Paintball-Army-Goggles-Full-Face-Mask-Airsoft-Masks-Paintball-Paintball-Accessories

Importanta acestei reguli este una de-a dreptul deosebita.

Spre binele tuturor, si in speranta ca jocul va fi unul distractiv si in afara oricarui pericol, este foarte important sa tinem permanent masca pe fata pe toata durata jocului de Paintball.

 3. Calculeaza-ti urmatoarea miscare daca te afli in avantaj

PAINTBALL: David Smith from Esperance.

Markerele de Paintball sunt cu adevarat zgomotoase. Deci cel mai bine este sa nu te surprinda daca in momentul in care decizi sa apesi pe tragaci, vopseaua te va atinge inclusiv pe tine!

In genere vorbind, exista 3 motive principale pentru care jucatorul de Paintball ar apasa pe tragaci:

a. Ti-ai vazut oponentul intr-o pozitie care il dezavantajeaza, insa care iti da oportunitatea de a ataca.

b. Cand cineva din echipa ta isi schimba pozitia iar tu trebuie sa ti ocupat adversarul.

c. Inaintea meciului de Paintball, vrei sa iti testezi markerul de paintball sa vezi daca este deblocata.

De preferat, incearca sa nu iti irosesti bilele de paintball atata timp cat adversarul se afla la o distanta prea indepartata. In schimbul acestei actiuni pe care o putem numi inutila, poti ramane atent la joc, la adversari, tacut, pana reusesti sa-ti calculezi pasii pentru a ajunge mai aproape de inamici.

 4. Tine cont in a-ti urmari adversarul cu maxima atentie 

shutterstock_185813906

In Paintball, un jucator care nu isi vede adversarul, automat nu ii poate veni de hac.

Jucatorii care sunt relativ incepatori in ale Paintball-ului, au tendinta de a sta o durata lunga de timp la pamant, cu capul jos. Ceea ce nu pot observa acestia, este defapt dezavantajul care ii cuprinde in acel moment in care adversarii din Paintball il pot inconjura fara ca acesta sa observe. Tine minte ca un aspect foarte important este analiza asupra oponentilor tai si pozitiile acestora in momentul respectiv!

 5. Nu iti expune corpul mai mult decat trebuie

6297569505_5f59732f9e_z

Atunci cand ai gasit o pozitie buna, incearca sa nu iti afisezi mai mult din corp decat ar trebui. In felul acesta cresc sansele sa nu fi vazut de catre adversar!

Un truc util ar fi sa iti schimbi pozitia de atac stand in acelasi loc! Spre exemplu, stai ascuns dupa un copac si impusti din partea stanga a acestuia. In felul acesta adversarii tai vor sti unde sa se uite si evident unde sa tinteasca si ei. Schimba pozitia! Foloseste-te aleatoriu de partea stanga si dreapta a “armurii” pentru a induce adversarul in eroare! Tare, nu?

 6. Vorbeste cu coechipierii tai cat mai mult posibil

thefield

Cunostintele in paintball pot duce la victorie, sau esec. Insa comunicarea cu echipa ta ori de cate ori se iveste ocazia creste sansele de a castiga, intru-cat mergi pe principiul “sharing”.

Asigura-te ca impartasesti ceea ce sti sau ai dobandit, rau nu are cum sa fie!

Comunicarea inainte si in timpul meciului de paintball este extrem de importanta in vederea succesului absolut. Concretizand un mic si simplu plan la inceput duce la implementarea si dezvoltarea lui in timpul meciului.

Totusi, fiind in joc, asigura-te ca nu strigi “ma duc la copacul din fata!”. Asta nu ar fi altceva decat o informatie pretioasa oferita adversarului!

 7. Nu anunta ca “ai murit” prea repede

echuca-paintball

In momentul in care o bila de paintball a fost lansata de advsersar catre tine, aceasta se poate sparge insemnand ca ai murit, ori poate doar sa se loveasca de tine si sa nu se sparga.

Incepatorii in paintball declara la prima bila simtita ca sunt deja morti, insa poti proceda si altfel. In afara faptului ca poate mai ai vopsea pe tine de la alte bile,  poti cere si ajutor sa se numere cele sparte deja. In felul acesta jocul se poate prelungi iar tu afli exact numarul de bile incasate intr-o perioada de timp.

 8. Nu-ti uita scopul pe durata jocului 

capture-the-flag-paintball

Toate jocurile de paintball au un obiectiv aparte, si diferit.

Majoritatea dintre ele constau in jocul prin eliminare in care se caculeaza bilele care au atins adversarii si astfel ies din joc pe rand. Desigur, exista si alte modalitati de joc in care trebuie sa se captureze un steag sau salvat un ostatic.

Tine minte, oricare ar fi scopul jocului, asigura-ti un plan bine definit impreuna cu coechipierii tai intru-cat victoria sa va apartina in final!

 9. Ai grija sa nu te ia valul cand vine vorba de momentul atacului

0_ae8c2_89261786_XXL

Exista doua tipologii de oameni cand vorbim despre acest capitol. In momentul in care jocul de paintball incepe, observam ca unii dintre noi suntem foarte extremisti. Ori stam foarte mult fara a actiona foarte mult si in felul acesta se pierde timp, ori ne avantam prea mult si poate chiar prea repede.

Punctam faptul ca este important sa intemeiem un plan de la bun inceput.

 10. Distreaza-te!

x-plode-paintball

De retinut este faptul ca un prim motiv pentru care lumea se afla la un meci de paintball este sa se simta bine, sa se distreze!

Noi ti-am impartasit cateva aspecte importante nu numai in privinta derularii unui joc sigur si distractiv, dar si privind metode de combatere a inamicilor in paintball.

Ia o arma de paintball si hai!

 

 

PaintballSportsEvents